צרו איתנו קשר 050-969-7888

בהשגחת בדץ בית יוסף

איך בוחרים בוצ'ר לבשר?

תאריך עדכון: 26/07/2022

עוד ועוד אנשים מבלים יותר ויותר זמן במטבח. הסיבות לכך רבות: תוכניות האוכל הפופולריות בטלוויזיה, ובפרט אלה שבהן מככבים אנשים שלא בהכרח עוסקים בבישול באופן מקצועי אלא פשוט מביאים לידי ביטוי כישרון ותשוקה; ריבוי חומרי הגלם המעניינים ואפשרויות הניצול שלהם; המקום המרכזי של אוכל בחיי כולנו; הכיף בקבלת פידבקים מידיים כשמצליחים להכין מנה טעימה ומיוחדת; ועוד. המגמה הנ"ל מובילה לביקוש הולך וגדל לציוד מטבח שיאפשר למצות את היכולות הקולינריות – ואחת האופציות היא בוצ'ר לבשר. כדי להפיק מפריט זה מקסימום תועלת, חשוב לבחור אותו נכון, והטיפים בעמוד זה יעזרו לכם.

מה זה בוצ'ר?

בוצ'ר הוא בעצם קרש חיתוך. יחד עם זאת לא מדובר בקרש חיתוך רגיל, כפי שניתן להבין מהשם – בוצ'ר, כלומר קצב (באנגלית, כמובן). בהתאם הבוצ'ר הוא קרש שמיועד לחיתוך נתחי בשר ונבנה במיוחד למטרה זו. מאפיין אחד של בוצ'ר לבשר הוא קשיחות רבה, כך שגם אחרי חיתוכים אינטנסיביים רבים עדיין ניתן להשתמש בו, ועוד מאפיין חשוב הוא כיוון הסיבים של העץ – כלפי מעלה, כדי לא לשחוק את הסכין שבאמצעותה נחתך כל נתח.

בנוסף, הבוצ'רים בנויים כך שאין בהם סדקים, ולכן אין מקומות שיכולים להתחבא בהם חיידקים מזיקים (שכידוע עלולים להימצא בבשר לפני הבישול או הצלייה). בזכות איכות זו ניתן לנקות את הבוצ'ר היטב ולשמור עליו סטרילי. תכונה משמעותית נוספת היא תעלה שמקיפה את המשטח עצמו, לטובת ניקוז הנוזלים שנוזלים מהבשר כשמעבדים אותו.

עץ איכותי

מפתח אחד לבחירה מושכלת של בוצ'ר לבשר הוא העץ שממנו הוא מיוצר. האפשרויות הרווחות הן אלון אירופאי, אגוז אפריקאי וסיסם הודי. הסיסם נפוץ לא רק בהודו אלא גם בפקיסטן ובנפאל, ולמעשה גם כאן בארץ הוא התאקלם (עוד מהימים שלפני הקמת מדינת ישראל). סיסם הודי הוא חומר גלם מוצלח לרהיטים שונים, וגם כשהמטרה היא בוצ'ר כדאי להשתמש בו. גם האגוז האפריקאי והאלון האירופאי הם חומרי גלם מקובלים בתעשיית הרהיטים, והיתרונות שלהם באים לידי ביטוי גם כשהופכים אותם לבוצ'ר.

מידות מדויקות וצורה

פרמטר שני בבחירה נכונה של בוצ'ר לבשר הוא הגודל שלו. משטח קטן מדי לא מאפשר חיתוך נוח של בשר ובפרט לא של נתחים גדולים. משטח גדול מדי עלול להשתלט על השיש ולא להשאיר מקום לפריטים נחוצים אחרים. הטווח המקובל הוא 40 עד 70 ס"מ.

מבחינת הצורה האופציה ה"קלאסית" של בוצ'רים היא מלבנית, אבל יש גם כאלה אליפטיים או בעלי קצוות מעוגלים. כמו כן ישנם קרשי חיתוך בעלי צורה ייחודית שניתן להשתמש בהם גם להגשה בזכות האסתטיות שלהם.

מתי כדאי לקנות בוצ'ר לבשר?

בוצ'ר לבשר הוא מתנה מצוינת – לאדם שאוהבים וגם לעצמכם. כשקונים את הבוצ'ר לאדם אחר, כמתנה, כדאי להוסיף לקרש חריטה שתעביר את הרגשות כלפי אותו אדם, בין אם מדובר בבן זוג, חבר טוב, בן דוד, מפקד שמשתחרר ועוד. החריטה חייבת להיות מדויקת ולכן חשוב להפקיד את המלאכה בידי חברה בעלת ניסיון רב דוגמת nios.

קייטרינג חלבי ופתרונות אירוח
טעימים בהתאמה אישית
פיתרון מושלם לאירוע מיוחד!
cater-in

cater-in

חברת קייטר-אין,
מספקת שירותי קייטרינג חלבי וטבעוני למגוון רחב של אירועים

מבחינתנו כל אירוע הוא חוויה אישית מרגשת והוא הזדמנות עבורנו לרגש את האורחים שלך. בידיים אוהבות אנו מכינים את כל המטעמים, טריים, ביום האירוע!

אנו מתמחים בפינגר פוד, המחייב אסתטיקה ברמה גבוהה ותשומת לב לפרטים הקטנים ויכולים לספק מענה לאירועים קטנים, מעשרה אנשים ועד לאירועים גדולים העולים על 300 אורחים.

איך שאנו רואים את זה, כל אירוע מתחיל בהקשבה, הבנת הצורך שלך ובניית התפריט המושלם לאורחיך.

לפרטים כיצד נוכל לעמוד לרשותך ועל מגוון המנות שלנו, כל שעלייך לעשות הוא להשאיר את פרטייך באתר וניצור איתך קשר בהקדם.

לסיכום - על מה דיברנו במאמר?

גרפיקה - כובע שף קייטרינג חלבי

ליצירת קשר

רוצים הצעת מחיר?
השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם

ההמלצות שלנו:

דילוג לתוכן